Περιγραφή: Κασερόπιτα.
Βάρος: 220-230gr.
Τιμή / Συσκευασία: 0,58 τμχ/κιβ.
Προτεινόμενη συνταγή
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
- 1/4 κιλού γκούντα ή ένταμ
- 1/4 κιλού έμενταλ
- 1/4 κιλού κασέρι
- λίγο τριμμένο πιπέρι
- κομματάκια μπέικον ή ζαμπόν (προαιρετικά)
- 1 ποτήρι σόδα (κουτάκι αναψυκτικό)
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος
Πώς το κάνουμε:
Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας προσέχοντας να σηκώνεται λίγο το φύλλο στις άκρες.
Στρώνουμε πάνω από το φύλλο τα τυριά και το μπέικον που έχουμε τρίψει.
Απλώνουμε τη δεύτερη σφολιάτα και χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Ρίχνουμε τη σόδα και την κρέμα γάλακτος πάνω από το φύλλο προσέχοντας να πάει παντού για να ποτίσει.
Αφήνουμε την πίτα στο ψυγείο να σταθεί για 15΄.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45΄.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου