Μπουγάτσα Τυρί



Περιγραφή: Μπουγάτσα Τυρί.

Βάρος: 1000gr.

Τιμή / Συσκευασία: 4,09 τμχ/κιβ.








Προτεινόμενη συνταγή


Τι χρειαζόμαστε:


  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 600 γρ. φέτα πικάντικη τριμμένη ή 300 γρ. φέτα και 300 γρ. μυζήθρα ανάλατη
  • 5 αυγά
  • 3 φλ. γάλα
  • 7 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο


Για το άλειμμα των φύλλων:


  • λίγο λάδι
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

Πώς το κάνουμε:

Ρίχνετε το γάλα σε κατσαρολάκι και διαλύετε μέσα το σιμιγδάλι.

Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.

Την κατεβάζετε, ρίχνετε το βούτυρο και αφού κρυώσει λίγο της προσθέτετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, τη φέτα (ή το μείγμα φέτας-μυζήθρας) και ανάλογο αλατοπίπερο, ανακατεύετε καλά.

Ζεσταίνετε το λάδι με τη μαργαρίνη ή το βούτυρο σε κατσαρολάκι και αφού λιώσει αλείφετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ένα-ένα με πινέλο και αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί τριγύρω.

Απλώνετε από πάνω το μείγμα του τυριού και αφού βουτυρώσετε καλά τις άκρες των φύλλων που εξέχουν τις φέρνετε πάνω από τη γέμιση.

Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας αλείφοντας τα ένα προς ένα με το μείγμα λάδι-βούτυρο και κόβετε με ψαλίδι τα φύλλα που εξέχουν.

Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, βρέχετε με λίγο νερό και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Τη σερβίρετε χλιαρή ή ζεστή κόβοντας την σε κομμάτια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου