Περιγραφή: Πεϊνιρλί mini.
Βάρος: 1000gr./35-40 τμχ.
Τιμή / Συσκευασία: 5,59 κιβ.
Προτεινόμενη συνταγή
Τι χρειαζόμαστε:
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις
30 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
300 ml ζεστό γάλα ή 150ml χλιαρό νερό και 150ml ζεστό γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγο γάλα για το τέλος
7-9 γραμμάρια ξηρής μαγιά
ΓΕΜΙΣΗ
διάφορα τυριά κομμένα σε κυβάκια
ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
πιπεριά πράσινη και κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
μπέικον
κέτσαπ η σπιτική σάλτσα
και λίγο άσπρο πιπέρι ή μαύρο
1) Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρύο βούτυρο με τα χέρια μας στο αλεύρι και με το αλάτι μέχρι να έχουμε μια αμμώδη υφή στην ζύμη μας. Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα από το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά πάνω από το αλεύρι και να αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Ζυμώνουμε μέχρι να συγκεντρώσουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, που ξεκολλά από τα τυχώματα του μπολ. Αλείφουμε με λάδι τη ζύμη και την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, μακριά από ρεύματα για μια ώρα. Εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασκευαστή σε πρόγραμμα για ζύμωμα
2) Παίρνουμε την ζύμη μας που την έχουμε αφήσει να φουσκώσει και την μοιράζουμε σε 5-6 κομμάτια-μπαλάκια. Πάνω σε αλευρωμένο πάγκο παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1 εκατοστό και φάρδος 10 -15 εκατ και μάκρος 20 εκατ. Κάνουμε με το μαχαίρι από μια σχισμή στο πάνω και κάτω μέρος του φύλλου μας , την ανοίγουμε με τα χέρια μας λίγο.
3) Βάζουμε τα υλικά που έχουμε επιλέξει στην μέση και παίρνουμε και διπλώνουμε
4) Παίρνουμε και την άλλη πλευρά και την βάζουμε απο πάνω και το κλείνουμε.
5) Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα η λαδωμένο ταψί. Ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω, φτιάχνουμε λίγο με τα χέρια μας της άκρες να μην μας βγει η γέμιση και τα αλείφουμε με λίγο γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 30-40 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε για γέμιση να βάλουμε ότι θέλουμε από κιμά, κρεατάκι μαγειρεμένο πάνω σε στρωμένο πουρέ, τυριά με ζαμπόν και μπέικον.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου