Περιγραφή: Σπανακοπιτάκια .
Βάρος: 1000gr./35-40 τμχ.
Τιμή / Συσκευασία: 5,59 κιβ.
Προτεινόμενη συνταγή
Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
Για τη γέμιση:
Τέλος θα χρειαστείτε ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Πώς το κάνουμε:
Σε μια λεκάνη προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατέψτε. Κάντε μια λακουβίτσα στη μεση και προσθεστε σταδιακά το χλιαρό νερό (ίσως να χρειαστείτε λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με το αλεύρι). Ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια σας.
Αν σας ''πέσει'' λίγο παραπάνω νερό απλά προσθέστε όσο ακόμα αλεύρι χρειαστεί. Σκεπάστε με μια νωπή πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε όσο ελαιόλαδο χρειαστεί να καλύψει τον πάτο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμυδάκι, το κολοκύθι και το σκόρδο, προσέχοντας να μην καεί το σκόρδο γιατί πικρίζει.
Μετά από 10 λεπτά περίπου, προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και λίγο αλάτι. Αφήνετε να πάρει μια βράση και έπειτα προσθέτετε και το σπανάκι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ζεματιστεί όλο και να μειωθεί ο όγκος του και έπειτα σκεπάζετε και το αφήνετε να μαγειρευτεί (μέχρι να είναι μαλακό), ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν είναι έτοιμο,τρίβετε λίγο μοσχοκάρυδο και προσθέτετε και το πιπέρι. Δοκιμάστε αν χρειάζεται και αλάτι! Το κατεβάζεται από τη φωτιά και το βάζετε σε σουρωτήρι να χάσει τα υγρά του.
Έπειτα προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε και η γέμισή σας είναι έτοιμη!
Τώρα, αν δε διαθέτετε πλάστη για να ανοίξετε το φύλλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γυάλινο μπουκάλι κρασιού αφού το έχετε πλύνει και σκουπίσει! Κάνετε τη ζύμη σας μια μικρή μπάλα, ρίξτε στο τραπέζι αλεύρι με το χέρι σας ώστε να μην κολλήσει όταν θα την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο. Αλευρώστε και τη ζύμη σας ώστε να μην κολλήσει στον πλάστη.
Ανοίξτε σε λεπτό φύλλο και κόψτε τη σε κύκλους μικρής διαμέτρου (με ένα πιατάκι του καφέ ας πούμε το οποίο θα τοποθετείτε πάνω στη ζύμη και θα την κόβετε περιμετρικά αυτού).
Βάλτε λίγη γέμιση σε κάθε κύκλο και κλέιστε το καλά με τα δάχτυλά σας ωστέ να δημιουργηθούν ημικυκλικά σπανακοπιτάκια.
Αφού τελειώσετε με όλη τη γέμιση, βάζετε σε ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο (περίπου ένα ποτήρι) το αφήνετε να κάψει και σε δυνατή φωτιά τηγανίζετε τα σπανακοπιτάκια μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές (Άλλωστε η γέμιση είναι ψημένη).
Βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνετε κρύα ή ζεστά τα χειροποίητα σπανακοπιτάκια σας!
Καλή επιτυχία!
Για τη ζύμη:
- 2 ποτήρια αλεύρι για όλα
- 3/4 ποτ. νερό χλιαρό(περίπου, ανάλογα με το αλεύρι)
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- ένα κουταλάκι κοφτό αλάτι
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό σπανάκι (πλυμμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε φυλλαράκια)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη
- ελαιόλαδο
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι, αλάτι
- 3/4 φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
Τέλος θα χρειαστείτε ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Πώς το κάνουμε:
Σε μια λεκάνη προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατέψτε. Κάντε μια λακουβίτσα στη μεση και προσθεστε σταδιακά το χλιαρό νερό (ίσως να χρειαστείτε λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με το αλεύρι). Ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια σας.
Αν σας ''πέσει'' λίγο παραπάνω νερό απλά προσθέστε όσο ακόμα αλεύρι χρειαστεί. Σκεπάστε με μια νωπή πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε όσο ελαιόλαδο χρειαστεί να καλύψει τον πάτο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμυδάκι, το κολοκύθι και το σκόρδο, προσέχοντας να μην καεί το σκόρδο γιατί πικρίζει.
Μετά από 10 λεπτά περίπου, προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και λίγο αλάτι. Αφήνετε να πάρει μια βράση και έπειτα προσθέτετε και το σπανάκι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ζεματιστεί όλο και να μειωθεί ο όγκος του και έπειτα σκεπάζετε και το αφήνετε να μαγειρευτεί (μέχρι να είναι μαλακό), ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν είναι έτοιμο,τρίβετε λίγο μοσχοκάρυδο και προσθέτετε και το πιπέρι. Δοκιμάστε αν χρειάζεται και αλάτι! Το κατεβάζεται από τη φωτιά και το βάζετε σε σουρωτήρι να χάσει τα υγρά του.
Έπειτα προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε και η γέμισή σας είναι έτοιμη!
Τώρα, αν δε διαθέτετε πλάστη για να ανοίξετε το φύλλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γυάλινο μπουκάλι κρασιού αφού το έχετε πλύνει και σκουπίσει! Κάνετε τη ζύμη σας μια μικρή μπάλα, ρίξτε στο τραπέζι αλεύρι με το χέρι σας ώστε να μην κολλήσει όταν θα την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο. Αλευρώστε και τη ζύμη σας ώστε να μην κολλήσει στον πλάστη.
Ανοίξτε σε λεπτό φύλλο και κόψτε τη σε κύκλους μικρής διαμέτρου (με ένα πιατάκι του καφέ ας πούμε το οποίο θα τοποθετείτε πάνω στη ζύμη και θα την κόβετε περιμετρικά αυτού).
Βάλτε λίγη γέμιση σε κάθε κύκλο και κλέιστε το καλά με τα δάχτυλά σας ωστέ να δημιουργηθούν ημικυκλικά σπανακοπιτάκια.
Αφού τελειώσετε με όλη τη γέμιση, βάζετε σε ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο (περίπου ένα ποτήρι) το αφήνετε να κάψει και σε δυνατή φωτιά τηγανίζετε τα σπανακοπιτάκια μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές (Άλλωστε η γέμιση είναι ψημένη).
Βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνετε κρύα ή ζεστά τα χειροποίητα σπανακοπιτάκια σας!
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου