Κουρουδάκια



Περιγραφή: Κουρουδάκια.

Βάρος: 1000gr./35-40 τμχ.

Τιμή / Συσκευασία: 5,59 κιβ.







Προτεινόμενη συνταγή

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:


  • 1 κιλό αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ.αλάτι (ανάλογα το γούστο)
  • 1 1/2 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ γάλα
  • 1 1/2 φλυτζάνι του ελλ.καφέ καλαμποκέλαιο
  • μαγιά όσο ένα λουκούμι ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά


Για τη γέμιση:


  • 250 γρ.φέτα
  • 1 αυγό


ή ζαμπόν και κασέρι.

Πώς το κάνουμε:

Σε χλιαρό γάλα διαλύω τη μαγιά.

Χτυπάω τα αυγά και τα ρίχνω στη λιωμένη μαργαρίνη.

Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι και κάνω μια τρύπα στη μέση. Ρίχνω το καλαμποκέλαιο, τη μαργαρίνη με τα αυγά και το γάλα και ζυμώνω μέχρι να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί.

Κόβω τη ζύμη σε στρόγγυλα κομματάκια γεμίζω με φέτα ή ζαμπόν - κασέρι κλείνω σε μισοφέγγαρα και πατάω στην άκρη με το πιρούνι για να πάρει ωραίο σχήμα.

Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου