Περιγραφή: Μπέικον Κασέρι Τοματοπολτός.
Βάρος: 220-230gr.
Τιμή / Συσκευασία: 0,56 τμχ/κιβ.
Προτεινόμενη συνταγή
- 4-5 μέτριες πατάτες
- 5-6 φέτες άπαχο μπέικον
- 1 φλυτζάνι κίτρινο τυρί κομμένο σε κύβους (όποιο τυρί σας αρέσει)
- 1 κρεμμύδι
- 50 γρ. βούτυρο
- λίγη κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- δεντρολίβανο
- 1 πακέτο σφολιάτα βουτύρου
Πώς το κάνουμε:
Βράζουμε τις πατάτες όπως είναι με την φλούδα μέχρι να ψηθούν (όχι να λιώσουν). Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το βούτυρο προσθέτοντας και το μπέικον το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Αφού περάσουν 2-3 λεπτά προσθέτουμε τις πατάτες, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Τελευταία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και από πάνω τη γέμιση. Σκορπίζουμε το τυρί να πάει παντού και προσθέτουμε 3-4 κλωναράκια δεντρολίβανου. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας, αλοίφουμε με κρόκο αυγού και τέλος τρυπάμε με πιρούνι σε 5-6 σημεία.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C (πάνω και κάτω αντίσταση) μέχρι η πίτα μας να πάρει χρώμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου